Winifred Tenna Winther 

copyright © 2008

Åkandespringvandet, fingermalet
2007, 110x100 cm, Privateje
Detalje i 100% størrelse Åkandespringvandet

Tenna Vikke Winther

Autodidakt billedmager og fotograf, født 1956 i Helsingør Uddannet kontorassistent og pædagog.

Som barn tegnede jeg, ligesom så mange andre børn. Som 7-årig besluttede jeg at jeg ville bevare min evne til at SE, bruge fantasien og tænke kreativt. Da jeg blev voksen gik tiden med uddannelse, job og familie, og det blev kun til nogle ganske få billeder. Først i 2006, efter en krise bl.a. pga. tabet af en god veninde, kom der gang i maleriet.
Siden 2008 har jeg undervist på aftenskole.

Mine malerier er ofte en blanding af noget figurativt og abstrakt. Man kan tit ”gå tur i dem” og se nye ting. Jeg maler med pensel, spartel, eller fingrene!
Fingrene er et fantastisk værktøj. At male med fingrene er en dialektisk proces, hvor farverne, malingens konsistens, hænderne og sindets intuition arbejder sammen til et hele. Jeg inspireres af strukturer i naturen som f.eks. skyer, vand, sten, psykologiske temaer, symbolik, drømme, ordspil, eller skitser, der har ligget i skuffen, og ventet på en dag - nogle op til 35 år.

Dét at komme i gang med at male har givet mig mulighed at udtrykke noget, som det kan være svært at sætte ord på ellers - og så en glæde og fordybelse.

Gå igang med at male og se hvad der sker!